Checklist niveau meertalige documentatie

Om vast te stellen waar je staat bij de ontwikkeling van meertalige content, kunnen er in grote lijnen drie niveaus vastgesteld worden. Op elk niveau zijn verbeteringen haalbaar die de kosten omlaag kunnen brengen en die het proces van de ontwikkeling van meertalige content kunnen stroomlijnen. Wie veel ambitie heeft zal meteen van het laagste niveau naar het hoogste niveau willen gaan, het risico is hierbij dat je je doel voorbijschiet en je de betrokkenen niet meekrijgt in je veranderdrift.

Het is effectiever om stapsgewijs verbeteringen door te voeren en er voor te zorgen dat de teamleden vanuit hun betrokkenheid mee gaan denken over de punten waarop het proces verbeterd kan worden. Zorg dus dat alle betrokkenen beschikken over alle informatie die betrekking heeft op het hele proces, en niet alleen over de informatie die alleen over hun eigen deelgebied gaat. Het ‘over de schutting kijken’ draagt in hoge mate bij aan het ontwikkelen van een gezamenlijke visie. Zo creëer je een breed draagvlak en vergroot je de kans op creatieve en effectieve input.

Zelf vaststellen op welk niveau je je bevind bij de ontwikkeling van meertalige content? Download de checklist.

 

Geef uw naam en e-mailadres op voor uw gratis download.

 

 

Author: cees@brnk

Share This Post On